Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αναβάλλεται η εκδήλωση για το σ. Γιάννη Χοντζέα

Η εκδήλωση-συζήτηση της Αχτίδας Δυτικής Αθήνας της ΚΟΕ με αφορμή τα 15 χρόνια από το θάνατο του σ. Γιάννη Χοντζέα, που είχε οριστεί για την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη στην αίθουσα του "Συλλόγου για το Μπουρνάζι" αναβάλλεται λόγω σύμπτωσης με δύο άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

- Εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΔΙΚΑΙΩΜΑ (www.dikaioma.gr) με θέμα: "Να γίνουμε η γενιά του άρθρου 22" και στόχο την προώθηση του αιτήματος που μπορεί να ενώσει κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο: "Σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους". Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/12, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) και μεταξύ άλλων θα παρέμβουν μέλη των συντονιστικών stage και ωρομισθίων, ερευνητές εργασιακών σχέσεων κ.ά.
ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: "Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών... Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας… Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων..."

- Εκδήλωση της ΚΟΕ για τη σπουδάζουσα νεολαία με θέμα "Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε - Στο δρόμο του Δεκέμβρη" θα πραγματοποιηθεί επίσης την
Τετάρτη 2/12, ώρα 18:00, στο Παιδαγωγικό Αθήνας (Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: